В начало

Польський Orlen подвоїв видобуток газу в Норвегії

Польський енергетичний концерн Orlen 2022 року більш ніж удвічі збільшив видобуток газу в Норвегії – до 3,15 млрд кубометрів, повідомила прес-служба компанії.

«Група Orlen показала більш ніж дворазове збільшення видобутку природного газу з родовищ Норвегії 2022 року», — наголошується в повідомленні. «Видобуток склав 3,15 млрд кубометрів, тим самим показавши 100-відсоткове зростання порівняно з 2021 роком, коли було 1,42 млрд кубометрів», — додали в компанії.

Загальний видобуток природного газу групою Orlen у Польщі й за кордоном досяг 7,7 млрд кубометрів 2022 року. «Цей обсяг – майже половина попиту на цей вид палива в країні минулого року», – зазначено у повідомленні.

У майбутньому Orlen планує ще більше збільшити видобуток газу, «який до 2030 року може досягти рівня 12 млрд кубометрів». «У галузі закордонної діяльності наш пріоритет – норвезький континентальний шельф... Ми також постійно інвестуємо у розвідку й видобуток газу в Польщі, де відкриваємо нові родовища цього енергоносія, що дозволяє зберегти видобуток у країні на стабільному високому рівні», — сказав глава компанії Даніель Обайтек.

За даними польського Міністерства клімату та захисту навколишнього середовища, 2022 року обсяг використаного у Польщі газу становив 16,62 млрд кубометрів.

На норвезькому континентальному шельфі Orlen володіє зараз 98 концесіями і веде видобуток газу на 17 родовищах. Там Польща розраховує довести видобуток до 6 млрд кубометрів до 2030 року. Видобуток на власній території 2022 року склав у Польщі 3,43 млрд кубометрів. Також польська компанія веде пошук і видобуток газу в Литві, Канаді й Пакистані.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти