В начало

Польський LNG-термінал отримав 250-й вантаж

Польська компанія Orlen отримала 250-й вантаж скрапленого природного газу (СПГ) на терміналі в Свіноуйсьце з початку роботи, повідомляє LNG Prime.

173 400 кубічних кубометрів LNG-воз Energy Endeavour доставив важливу партію СПГ-терміналу президента Леха Качиньського у Свіноуйсьце з США, повідомляє PGNiG Orlen у соціальній мережі в середу.

Побудований 2021 року Energy Endeavour, що належить грецькій Alpha Gas, розвантажуватиме близько 77 тис. тонн СПГ.

Ці обсяги є частиною довгострокової угоди з американським гігантом-експортером СПГ Cheniere Energy, повідомляє PGNiG.

У листопаді 2022 року Orlen завершила злиття з домінуючою польською газовою компанією PGNiG, яка відповідає за постачання всього СПГ, що надходить на завод у Свіноуйсьце, яким керує Gaz-System.

Термінал СПГ у Свіноуйсьце отримав свій перший комерційний вантаж у червні 2016 року. До цього він також отримав два вантажі СПГ для введення в експлуатацію.

Раніше Orlen повідомляв, що 50-й вантаж СПГ прибув на завод у січні 2019 року, 100-й вантаж прибув у липні 2020 року, а 200-й вантаж прибув у грудні минулого року.

Імпорт СПГ до Польщі через термінал у Свіноуйсьце зріс на 57% 2022 року, до 58 танкерів СПГ, збільшившись за рахунок постачань із США.

Зростання імпорту СПГ стало можливим завдяки розширенню заводу Gaz System у Свіноуйсьце, де з минулого року PKN Orlen забронював потужність регазифікації 6,2 млрд кубометрів на рік. Це приблизно на 1,2 млрд кубометрів більше, ніж раніше.

Завдяки подальшим інвестиціям потужність зросте до 8,3 млрд кубометрів газу на рік 2024 року, й Orlen також забронював усі ці обсяги.

Крім того, нещодавно компанія Orlen забронювала 6,1 млрд кубометрів на рік потужностей з регазифікації на запланованому підприємстві Gaz-System з імпорту СПГ на базі FSRU у Гданську.

Катар і США — провідні постачальники СПГ у Польщу в рамках довгострокових контрактів, тоді як США — домінуючий постачальник протягом останніх двох років.

За даними PGNiG, з 2016 року Катар постачив на термінал 126 вантажів СПГ, а 103 постачання надійшли з США.

Серед інших постачальників – Норвегія, Нігерія, Тринідад і Тобаго, Екваторіальна Гвінея і Єгипет.

Ці 250 вантажів становлять близько 19,7 млн тонн СПГ, повідомляє PGNiG.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти