В начало

Польські фермери погрожують повністю заблокувати кордон з Україною

Польські фермери планують 20 лютого заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею і Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Про це заявив Незалежний самоврядний профспілковий союз індивідуальних фермерів «Солідарність», передає «Європейська правда».

«Буде заблоковано не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів», – йдеться в комюніке профспілки.

Польські фермери заявляють, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України в Польщу через рішення ЄС. З їхніх сліва, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки й інших галузей, пов'язаних із сільським господарством.

«Тому на 20 лютого, в межах 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною й протестах у польових умовах», – повідомили в профспілковій спілці «Солідарність».

Протести фермерів тривають уже багато тижнів не лише в Польщі, але й по всій Європі. Виробники виступають не лише проти неконтрольованого продовольства з України, але й проти правил ЄС, пов'язаних з Європейським зеленим курсом.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску. У вівторок, 13 лютого, було заблоковано п’ять пунктів перетину кордону між Україною й Польщею.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти