В начало

Польща посилить військовий захист балтійської енергетичної інфраструктури

Уряд Польщі схвалив проєкт закону, який дозволяє польським військовим реагувати на напади терористів на підводну енергетичну інфраструктуру, включно зі стратегічним газопроводом Baltic Pipe, повідомляє The First News.

Запропоновані правила передбачають можливість використання збройних сил проти терористичних загроз енергетичній інфраструктурі на морі, включаючи газопровід Baltic Pipe та інші об’єкти й установки, що забезпечують доступ до портів, морські вітряні електростанції, підводні енергетичні й волоконно-оптичні мережі.

Baltic Pipe – це польсько-данський стратегічний проєкт інфраструктури природного газу, який дозволяє транспортувати газ із норвезького шельфу в Північному морі до Польщі.

Відповідно до законопроєкту, прийнятого в четвер, міністр оборони буде уповноважений дозволити військовим потопити ворожий корабель або плавучий об'єкт, що становить терористичну загрозу.

Уряд заявив, що рішення призначене лише для виняткових ситуацій, коли інші варіанти реагування вичерпано.

Уряд також повідомив, що постійну базу підрозділів берегової охорони буде створено в порту «Свіноуйсьце» (північний захід Польща), де розташовано термінал LNG (скраплений природний газ).

Законопроєкт має бути схвалений парламентом і підписаний президентом, щоб він став законом.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти