В начало

Плавучий СПГ-завод Eni в Конго здійснить перші постачання газу

Італійська компанія Eni запустила перший газ у свій плавучий СПГ-завод Tango (FLNG), пришвартований у водах Конго. Про це повідомляє LNG Prime.

У своїй заяві Eni повідомила, що впровадження газу було досягнуто в рекордно короткий термін – лише через 12 місяців після остаточного інвестиційного рішення.

Після завершення етапу введення в експлуатацію Tango FLNG випустить свій перший вантаж СПГ до першого кварталу 2024 року, помістивши Республіку Конго, також відому як Конго-Браззавіль, у список країн-виробників СПГ.

У серпні минулого року Eni підписала угоду про купівлю Tango FLNG завдовжки 144 м у бельгійської Exmar.

Плавучий виробник СПГ, поставлений 2017 року китайською компанією Wison, має потужність скраплення близько 1 млрд кубометрів газу на рік, або 0,6 млн тонн на рік, і потужність зберігання 16 100 куб. м.

У жовтні представники Eni, Exmar, SNPC Конго й Drydocks World зібралися, щоб відсвяткувати відплив FLNG, а також Excalibur FSU з Дубая до Конго.

Підрозділ прибув до Анголи у листопаді на борту важкого судна Seaway 7, Seaway Swan, і згодом його було відбуксировано на місце розташування біля берега Пуент-Нуар (Конго).

Компанія Exmar виступає підрядником з проєктування, закупівель і переобладнання (EPC) для цього проєкту, а також розробила систему швартування й провела реконструкцію обох суден на верфі Drydocks World.

Також Exmar надає FSU на довгостроковому чартері й відповідатиме за всі термінальні операції на проєкті Congo LNG.

ENI повідомила, що FLNG пришвартований поруч із Excalibur FSU за допомогою інноваційної конфігурації під назвою «роздільна швартовка», реалізованої тут уперше на плавучому терміналі СПГ.

Проєкт Congo LNG використовує газові ресурси Marine XII та наявні виробничі потужності в новому, поетапному підході, який дозволить досягти близько 4,5 млрд кубометрів на рік потужності скраплення газу на плато, а також нульове рутинне спалювання газу в факелах, повідомила Eni.

Друге судно FLNG потужністю близько 3,5 млрд кубометрів газу на рік, або 2,4 млн тонн на рік, будується в Китаї і, як очікується, розпочне виробництво 2025 року.

Торік у грудні Wison Offshore & Marine виграла контракт від Eni на будівництво FLNG завдовжки 380 м і офіційно розпочала роботу над проєктом 17 січня 2023 року.

Установка зможе зберігати понад 180 тис. кубометрів СПГ.

В Eni заявили, що проєкт СПГ у Конго допоможе країні задовольнити свої енергетичні потреби, використовуючи надлишки газу шляхом виробництва СПГ.

Весь обсяг виробленого СПГ продаватиме Eni.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти