В начало

PKN Orlen повинен уникнути податку на надприбуток — генеральний директор

Польська PKN Orlen не очікує, що постраждає від запланованого урядом податку на надприбуток, оскільки компанія здійснює інвестиції, важливі для енергетичної безпеки Польщі. Про це заявив у вівторок виконавчий директор Даніель Обайтек, повідомляє Reuters.

«Компанії, які мають надприбуток, я вважаю, повинні оподатковуватися в цьому відношенні... але PKN Orlen не має надприбутку... Я не вважаю, що ці (законодавчі пропозиції) сильно вдарять по Orlen», — сказав Обайтек на радіостанції RMF FM.

«Ми інвестуємо в поляків, у безпеку поляків, в електростанції з низьким рівнем викидів, джерела без викидів, у модернізацію нафтопереробних заводів. Це важливо для нашої безпеки», — сказав він, додавши наступного року ми плануємо витратити 23 мільярди (злотих) на інвестиції.

Агентство нагадує, що у вересні уряд оголосив, що Польща розраховує залучити 13,5 мільярда злотих (2,77 мільярда доларів) від податку на надприбуток енергетичних компаній, і розглядає можливість поширення цих заходів на інші підприємства.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти