В начало

Phillips 66 закриє НПЗ у Лос-Анджелесі наступного року

Компанія Phillips 66 оголосила про заплановане на четвертий квартал 2025 року закриття свого нафтопереробного заводу у Вілмінгтоні, штат Каліфорнія, потужністю 139 000 барелів на день. Це рішення пояснюється зміною ринкових умов, повідомляє Energynews.

Оголошення про закриття, зроблене 16 жовтня, відбулося через два дні після того, як губернатор Гевін Ньюсом підписав законопроєкт ABX 2-1. Цей закон надає Енергетичній комісії Каліфорнії (CEC) повноваження регулювати діяльність нафтопереробних заводів штату для стабілізації цін на бензин шляхом збільшення запасів палива.

Phillips 66 зазначила, що продовжить постачати бензин як із внутрішніх, так і з зовнішніх джерел, а також відновлюване дизельне паливо й екологічне авіаційне паливо зі свого комплексу відновлюваної енергії Rodeo в районі затоки Сан-Франциско. Рішення не передбачає повного виходу компанії з каліфорнійського ринку.

Закриття нафтопереробного заводу у Вілмінгтоні складе 8,18% від загальної нафтопереробної потужності штату, що робить його сьомим за величиною серед 14 нафтопереробних заводів Каліфорнії, згідно з даними CEC. Скорочення є частиною загального зниження нафтопереробки в Каліфорнії, яка зменшилася з 2,5 мільйона барелів на день у 1984 році до 1,62 мільйона на даний момент, згідно з даними Управління енергетичної інформації США.

Аналітики ринку не були здивовані таким закриттям, відзначаючи зниження попиту на бензин у Каліфорнії. За даними Департаменту податкових зборів і зборів Каліфорнії, продажі бензину, що підлягає оподаткуванню, скоротилися з 15,6 млн барелів у 2017 році до 13,6 млн барелів у 2023 році. Попит на авіаційне паливо також впав.

Аналітик Refined Fuel Analytics Джон Ауерс зазначив: «Ми очікували закриття принаймні одного з трьох менших нафтопереробних заводів через ринкову динаміку, про яку згадує Phillips 66».

Він також додав, що прийняття законопроєкту ABX 2-1, ймовірно, вплинуло на терміни цього закриття.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти