В начало

Petrobras знизила чистий прибуток у II кварталі на 47%

Бразильський державний нафтовий гігант Petrobras у четвер опублікував чистий збиток обсягом 2,6 млрд реалів ($470 млн) за ІІ квартал 2024 року, повідомила компанія, оголосивши про нижчі, ніж очікувалося, результати й скорочення інвестиційних оцінок.

Як пише Reuters, попри результати, рада фірми схвалила виплату акціонерам 13,57 млрд реалів ($2,45 млрд) як дивіденди й відсотки на капітал, що еквівалентно 1,05 реала на акцію.

Виплату буде здійснено з використанням 6,4 млрд реалів із коштів від надзвичайних дивідендів за 2023 рік, які було утримано радою директорів у березні, повідомляє Petrobras у документі щодо цінних паперів, залишаючи фонду близько 15,5 млрд реалів.

Чистий збиток – перший для компанії з ІІІ кварталу 2020 року – став результатом одноразового податкового збору обсягом 11,9 млрд реалів і девальвації реального курсу, серед інших одноразових статей, повідомила фірма.

Податкові платежі повинні допомогти бразильському уряду збалансувати свій бюджет, оскільки адміністрація президента Луїса Інасіо Лула да Сілви шукає нові джерела доходу для досягнення своїх фіскальних цілей на цей і 2025 роки.

Це перший квартал під керівництвом нового генерального директора Petrobras Магди Шамбріар, яку Лула призначив відповідальною за місію прискорити інвестиції, щоб підняти економіку Бразилії й створити робочі місця на місцевому рівні.

Згідно з даними LSEG, чистий поточний прибуток компанії впав на 46,5% у ІІ кварталі – до 15,7 млрд реалів, що не відповідає очікуванням аналітиків у 22,3 млрд реалів.

Скоригований прибуток до сплати відсотків, податків, амортизації й EBITDA впав за цей період на 12,3%, до 49,7 млрд реалів, що нижче за оцінку опитування LSEG у 63,3 млрд реалів.

Petrobras також знизив свої заплановані інвестиції на цей рік до $13,5-14,5 млрд із запланованих на 2024 рік $18,5 млрд.

Його нові прогнози включають приблизно від 11,1 до 12,1 млрд доларів США, призначених для сегмента розвідки й видобутку. Новий прогноз не вплине на криву видобутку нафти й газу, заявила фірма.

Попри нижчі, ніж очікувалося, фінансові результати, чистий дохід фірми зріс на 7,4%, до 122,26 млрд реалів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти