В начало

Переробка сирої нафти у Китаї досягла в лютому високого рівня

Китай має намір скоротити переробку сирої нафти в березні з останніх максимумів у лютому, оскільки розпочнеться сезон технічного обслуговування НПЗ, свідчать дані S&P Global Commodity Insights.

Згідно з ринковими джерелами, оскільки низку нафтопереробних заводів загальною потужністю 440 тис. барелів на день (б/д) планується закрити на ремонт із середини березня, Китай може скоротити експорт нафтопродуктів,

Китай може скоротити експорт чистих нафтопродуктів до 1,5 млн тонн (385 тис. б/д) у березні з понад 3 млн тонн у попередні місяці через сезон ремонтів, тоді як внутрішній попит відновлюється на тлі повторного відкриття в поєднанні з негативною експортною маржею.

У середині березня флагманська компанія Sinopec Zhenhai Refining & Petrochemical візьме на себе ініціативу і закриє свій CDU № 3 потужністю 200 тис. б/д на двомісячне обслуговування. Після цього ще одна спільна потужність CDU 600 тис. б/д під керівництвом Sinopec буде поступово відключена для ремонту в першій половині 2023 року, повідомили джерела в компанії.

CNOOC також закриє свій нафтопереробний комплекс фази 1 потужністю 240 тис. б/д у Хуейчжоу з середини березня, залишивши працювати CDU 200 тис. б/д, повідомило джерело в компанії.

Крім того, шість нафтопереробних заводів PetroChina на північному сході й північному заході Китаю із сумарною потужністю 1,01 млн б/д почнуть планове технічне обслуговування з другої половини квітня, коли погода стане теплішою, повідомили джерела компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти