В начало

Переробка сирої нафти на НПЗ Pemex у липні знижується

Переробка сирої нафти на внутрішніх нафтопереробних заводах (НПЗ) мексиканської державної нафтової компанії Pemex впала в липні до 768 732 барелів на день (б/д), що значно нижче від цілі в 1 млн б/д, встановленої урядом у його зусиллях зробити країну самозабезпеченою енергією наступного року. Про це повідомляє Reuters.

Pemex переробляє в середньому 821 233 б/д на місяць цього року на своїх шести вітчизняних НПЗ, що перевищує середній показник минулого року (815 790 б/д).

Незважаючи на те, що Pemex збільшила переробку з мінімуму близько 600 тис. на місяць на початку роботи уряду президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора 2018 року, вона все ще далека від виробництва достатньої кількості дизельного пального й газу для задоволення потреб Мексики і продовжує імпортувати великі обсяги.

Результати нафтової компанії за минулий місяць прогнозували загальну потужність на рівні 1,109 млн б/д, на додаток до операцій НПЗ у Дір-Парку (штат Техас).

Уряд сподівається підвищити цю цифру за рахунок внесків від свого нового НПЗ Olmeca в порту «Дос-Бокас» на узбережжі Мексиканської затоки, який ще не повністю запущений, незважаючи на його інавгурацію минулого року.

Зменшення тривалої залежності від імпорту палива було ключовою метою президентства Лопеса Обрадора, який закінчується наступного року.

Pemex імпортувала 317 879 б/д бензину і 142 167 б/д дизельного пального у липні порівняно з внутрішнім виробництвом на рівні 265 771 б/д бензину і 153 553 б/д дизпального. Він також імпортував 498 561 млн кубічних футів сухого природного газу на день.

Загальний видобуток сирої нафти Pemex склав 1,573 млн б/д у липні, що є найнижчим рівнем цього року. Видобуток конденсату на рівні 282 тис. б/д, який зростає з грудня, допоміг збільшити загальний видобуток вуглеводнів приблизно до 1,8 млн б/д.

Експорт сирої нафти тим часом упав на 13% у липні порівняно з максимумом року, який спостерігався в червні, в середньому на 1,05 млн б/д.

На початку липня агентство Reuters повідомило, що Pemex втратить видобуток сирої нафти приблизно на 100 тис. б/д через масштабну пожежу на морській платформі. Наприкінці місяця компанія заявила, що їй вдалося відновити виробництво на 98%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти