В начало

Переробка нафти в Індії у грудні зросла на 4%

Згідно з попередніми урядовими даними, переробка сирої нафти на індійських нафтопереробниках у грудні зросла приблизно на 4% порівняно з аналогічним періодом роком раніше, відповідно до підвищеного попиту в третьому за величиною імпортері та споживачі нафти в світі.

Як повідомляє Reuters, видобуток сирої нафти минулого місяця склав 586 700 барелів на день (б/д, 2,48 млн тонн), що майже на 1,2% менше порівняно з торішнім груднем через зниження видобутку в деяких кластерах Oil and Natural Gas Corporation.

Тим часом імпорт сирої нафти зріс до п'ятимісячного максимуму через нафтопереробники, які запаслися дешевшим російським паливом на тлі постійного зростання споживання в країні.

«Сира нафта з росії зі знижкою допоможе нафтопереробникам збільшити обсяги виробництва», — сказав Ехсан Уль Хак, аналітик Refinitiv.

Переробка в листопаді впала до 19,58 млн тонн, а видобуток сирої нафти склав 586 тис. б/д, що на 1,1% менше, ніж торік, показали дані Міністерства нафти і природного газу.

Постачання нафтопродуктів стало глобальним занепокоєнням після обговорення санкцій проти росії. Посли урядів країн Європейського Союзу в п'ятницю обговорили пропозицію встановити граничні ціни на російські нафтопродукти з 5 лютого.

Уряд Індії також заохочує іноземні інвестиції, додав Хак. Він спрямував свій останній тендер ExxonMobil за вантажем нігерійської сирої нафти Usan і Akpo.

Згідно з даними, видобуток природного газу зріс на 1,9%, до 2,95 млрд кубометрів у річному обрахунку. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти