В начало

Переробка нафти в Китаї у вересні може досягти рекордного рівня

Згідно з інформацією, зібраною S&P Global Commodity Insights, загальний обсяг переробки сирої нафти на нафтопереробних заводах (НПЗ) Китаю, ймовірно, досягне нового рекордного рівня у вересні, оскільки як державні нафтові гіганти, так і приватні нафтопереробні підприємства збільшили використання в очікуванні високого попиту у свята.

Аналітики очікували, що пропускна спроможність залишиться на високому рівні в жовтні, що призведе до надлишку нафтопродуктів для експорту.

«Внутрішній попит на нафтохімічну продукцію почав відновлюватися, що дало змогу нафтопереробним заводам збільшити переробку, особливо перед поїздками у тривалий сезон відпусток», — сказав пекінський аналітик.

2023 року Свято середини осені припадає на 29 вересня, і разом зі святом Національного дня Китаю в країні буде вісім днів вихідних, із 29 вересня до 6 жовтня.

«Довгий сезон відпусток дозволить сім'ям подорожувати всередині країни, щоб оглянути визначні пам'ятки або провести сімейні зустрічі. Це підвищить попит на транспортне паливо», — сказав аналітик.

Згідно з даними Національного бюро статистики від 15 вересня, у серпні переробка сирої нафти в Китаї досягла рекордних 15,3 млн барелів на день (64,69 млн тонн) після зростання на 2,5% порівняно з липнем. Зростанню сприяв високий попит на подорожі під час літніх канікул і відновлення промислової діяльності. Це був перший випадок, коли видобуток сирої нафти в країні перевищив 15 млн барелів на добу (б/д), перевищивши попередній максимум у 14,97 млн б/д у березні.

За даними S&P Global, у вересні державні нафтопереробні підприємства підвищили рівень використання в середньому до 86,9% проти 86% у серпні. Показники вересневого пробігу, які найвищі за 11 років, були трохи нижчими за показник листопада 2012 року (87,6%).

У вересні 50 державних НПЗ, які відстежує S&P Global, сумарною потужністю 10,66 млн б/д планували переробити 9,265 млн б/д. Це включало 26 НПЗ Sinopec, 22 з яких належать PetroChina, а також Huizhou Petrochemical CNOOC і Quanzhou Petrochemical компанії Sinochem.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти