В начало

Pemex експортувала перші партії пального з нового НПЗ Olmeca

Мексиканська Pemex цього місяця спрямувала свій перший експортний вантаж палива зі свого нового нафтопереробного заводу (НПЗ) Olmeca в Індію, що є ознакою прогресу після численних затримок. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані про доставлення й галузеві джерела.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, чий термін повноважень закінчується 30 вересня, поклав частину своєї спадщини на НПЗ у Дос-Бокас продуктивністю 340 тис. барелів на день (б/д), пообіцявши, що це позбавить Мексику імпорту дорогого моторного палива.

Pemex завантажив близько 112 тис. барелів нафтового коксу з Olmeca на судно Ocean Royal у порту «Дос-Бокас» 11 вересня, згідно з даними служби відстеження руху суден Kpler.

Згідно з даними, 15 вересня компанія забрала більший вантаж того ж промислового палива з Корпус-Крісті у Техасі.

Нафтовий кокс використовується на електростанціях або у виробництві різних виробів, таких як скло чи сталь.

Вантаж Olmeca прямує у порт «Дахедж» промислового центру в штаті Гуджарат на західному узбережжі Індії, де розташовано хімічні й нафтохімічні компанії. Зі слів представника Kpler, вантаж має прибути до місця призначення під кінець жовтня.

Ні про перші експортні постачання з нового НПЗ, ні про призначення й обсяг угоди раніше не повідомлялося.

Зі слів одного з джерел, Pemex уклала ще одну угоду з продажу нафтового коксу з Olmeca, і також виробляє там мазут і асфальт, але не виробляє бензину.

За даними Pemex, Olmeca почала виробництво дизельного пального з сирої нафти у липні. Але виробництво ще не відповідає специфікаціям для внутрішніх або міжнародних продажів, повідомили два джерела, близькі до НПЗ.

Раніше Pemex додатково переробляв дизельне пальне з наднизьким вмістом сірки з дизелю, яке вже було вироблено на іншому НПЗ.

Наприкінці серпня у Pemex повідомили, що НПЗ у липні переробив 65 046 барелів сирої нафти на добу, виробивши 21 511 б/д дизельного пального й 8 775 б/д нафтового коксу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти