В начало

Паризька прокуратура відмовилась розглядати звинувачення TotalEnergies у постачанні палива російській армії

Паризька прокуратура відмовила двом асоціаціям у розгляді заяви проти французької енергетичної компанії TotalEnergies щодо постачань пального російським військовим літакам. Відповідне рішення оскаржуватимуть в апеляції.

Про це з посиланням на прес-службу однієї з указаних організацій, Razom We Stand, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що сторони отримали відповідне повідомлення про відмову у задоволенні скарги 10 січня. У прокуратурі пояснили, що після розгляду цього провадження факти співучасті у воєнному злочині, інкриміновані TotalEnergies, здавалися б недостатньо обґрунтованими, як на рівні доказів, так і умисності.

Водночас, як вважають позивачі, з низки викриттів газети Le Monde й неурядових організацій випливає, що TotalEnergies не лише продовжувала працювати в рф, а й отримувала прибутки від продажу газового конденсату, перетворення якого на гас давало змогу заправляти російські військово-повітряні сили.

«Ці викриття вимагають проведення розслідувань в умовах, коли присутність іноземних транснаціональних корпорацій в росії також має ефект підтримки війни», – наголошують позивачі.

Тож вони заперечують оцінку, зроблену прокуратурою, і вважають, що її рішення «продиктоване винятково політичними міркуваннями».

Через це французька коаліція Darwin Climax Coalition і українська група Razom We Stand планують оскаржити це рішення перед генеральним прокурором Франції в Апеляційному суді, яке, на їхній погляд, «не буде підтверджено».

Нагадаємо, французьке видання Le Monde повідомило, що TotalEnergies брала участь у постачанні газового конденсату для виробництва авіаційного палива, яке могло використовуватися російськими військовими літаками у війні проти України, через частку французької фірми в спільному підприємстві з російським «новатеком».

Водночас TotalEnergies стверджувала, що енергопродукти, які вона постачає в росію, не використовувалися для виробництва палива для реактивних літаків, якими російські війська обстрілюють Україну.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти