В начало

Orlen завершує ребрендинг чеської мережі Benzina

Бренд Benzina з сімдесятирічною історією точно зникне з чеського ринку. Його власник, група Orlen, цього року змінить логотип 90% станцій. А до кінця наступного року Benzina має повністю зникнути з чеських доріг.

Orlen Group вийшла на завершальну фазу процесу перейменування мережі АЗС у Чехії. Почалося це ще 2019 року, але польський власник з часом передумав різко змінювати назву. Виявилося, що чеські автомобілісти все ще сприймають Benzina як сильний бренд, донині назва мережі є синонімом заправки.

«Звичайно, ми сприймаємо різні позиції бренду Orlen на окремих ринках. Наприклад, у Словаччині й Угорщині, де ми так довго не були активні, було сенсом з комерційного й маркетингового погляду перейменувати всю мережу швидко. Однак у Чеській Республіці через історію й обсяг локальної мережі вони йшли крок за кроком. Тепер настав час прискорити і завершити весь процес. Чеський ринок готовий до цієї зміни, і Orlen бренд уже достатньо відомий чеській публіці й прийнятий клієнтами», — пояснює член правління Orlen Збігнєв Лещинський.

Orlen управляє 436 АЗС в Чехії, і логотип орла можна побачити на п'ятдесяти з них. Однак до кінця року крилатий кінь, символ Benzina, зникне ще з 320 станцій. «Ми повинні завершити перейменування всієї мережі на рубежі 2024-2025 років», — пояснив Лещинський, додавши, що ребрендинг є частиною міжнародного об’єднання мережі Orlen, яка включає понад три тисячі АЗС у шести країнах.

Зараз Orlen працює в Польщі, Чехії, Німеччині, Угорщині, Литві й Словаччині. «Ми вже маємо найбільшу мережу АЗС у Центральній Європі, а після завершення купівлі АЗС в Австрії до 44% нашого роздрібного сегменту складатимуть станції, розташовані за межами Польщі. Ми послідовно уніфікуємо наш бренд на міжнародних ринках, щоб Orlen асоціювався з широкою пропозицією послуг найвищої якості», — сказав генеральний директор і голова правління Даніель Обайтек.

Збігнєв Лещинський додає, що компанія готується до майбутнього, постійно розширюючи пропозицію альтернативних видів палива й енергії. «Загалом ми маємо 246 зарядних станцій для електромобілів на 61 одній станції, а також будуємо водневу інфраструктуру. Перші дві водневі станції працюють у Празі й Литвинові», — підсумовує Лещинський.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти