В начало

Orlen запустив установку для виробництва біокомпонентів на НПЗ у Тшебіні

Група Orlen інвестує в новітні рішення й технології, які дозволять динамічно розвивати виробництво екологічного альтернативного палива. Для їх виробництва використовуватиметься непродовольча сировина, зокрема відходи, що узгоджується з припущеннями циркулярної економіки.

Першою такою установкою є установка Uco Fame, запущена в Тшебіні, яка дозволяє виробляти біопаливні добавки з відпрацьованої кулінарної олії, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

«Ця інвестиція – ще один крок у перетворенні Orlen Południe на сучасний біопереробний завод й реалізації стратегічних цілей групи Orlen. До 2030 року використання біодобавок у групі Orlen зросте приблизно до 3 млн тонн на рік і стане важливим бізнес-напрямом концерну», – каже Даніель Обайтек, президент правління Orlen.

Будівництво виробничо-дистиляційної установки Uco Fame розпочалося в листопаді 2021 року. Генеральним підрядником виступила польська інжинірингова компанія AB Industry. Загальна вартість інвестицій склала приблизно 127,5 млн злотих.

Установка видасть 30 тис. тонн ефірів другого покоління і 7 тис. тонн технічного гліцерину на рік. На виробництво буде використано 30 тис. тонн сировини. Йдеться про відходи харчової промисловості (рослинну олію й тваринні жири). Повторне їх використання у виробництві біопалива матиме сприятливий вплив на природне середовище й реалізує припущення циркулярної економіки. Відповідно до національної мети скорочення викидів, інвестиція також матиме позитивний вплив на подальше скорочення викидів CO2 на транспорті. Ефіри, вироблені на установці Uco Fame, мають на 83% нижчі викиди порівняно з традиційним дизелем.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти