В начало

Orlen випробовує перший водневий локомотив у Польщі

Orlen придбав у PESA Bydgoszcz сучасний локомотив, який є першим залізничним транспортним засобом у Польщі, що використовує водний привід. У неділю компанія оголосила про початок експлуатаційних випробувань. Про це повідомляє видання Kresy.

«Це ще одна інвестиція, яка є частиною провідної стратегії групи Orlen, яка передбачає використання води на залізниці й громадському транспорті. До 2030 року компанія виділить 7,4 млрд злотих на інвестиції у водні технології на основі відновлених джерел енергії і технології переробки міських відходів у водень», — йдеться в заяві компанії.

«Згідно з припущеннями, ми реалізуємо бізнес-завдання, які забезпечать наш довгостроковий розвиток і міцну позицію в Європі і водночас будуть узгоджені зі стратегією зміцнення енергетичної безпеки поляків. Одним із ключових елементів цього процесу є розробка альтернативних видів палива, зокрема водню», — сказав Даніель Обайтек, президент Orlen.

«Придбання першого в Польщі водного локомотива в PESA Bydgoszcz є ще одним кроком у виробництві комерціалізації цієї технології і зміцнення нашої позиції в галузі, яка є майбутнім автомобільної промисловості. Завдяки цій інвестиції ми отримали компетенцію, забезпечену для підготовки комплексної щодо постачання водного палива для залізничного ринку пропозиції», – додав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти