В начало

Orlen відкрив родовища нафти на заході Польщі

Компанія Orlen оголосила про виявлення великих покладів нафти на заході Польщі, повідомляє Business Insider. За попередніми аналізами, в околицях Свебодзіна може перебувати до 500 тис. тонн сировини.

«Це найбільше відкриття за багато років», — розповів президент компанії Іренеуш Фафара.

«Рєчицьке родовище — одне з найбільших нафтових відкриттів у Польщі за останні десяток років. Це великий успіх для наших геологів та інженерів», — каже президент Фафара, цитований у релізі.

Він додає, що «початок експлуатації цих ресурсів принесе користь не тільки Orlen, але й місцевим органам влади, які отримують до 90% плати за експлуатацію за видобуток сирої нафти й природного газу».

«Це означає, що з урахуванням запланованого видобутку додаткові надходження до бюджету гміни можуть становити до мільйона злотих на рік», — зазначив Фафара.

Нове родовище нафти поблизу Свебодзіна було відкрито дослідною свердловиною Rzeczyca-1, пробуреною в Гродзіщі. Перші роботи було проведено у червні 2024 року. Після освоєння свердловини дадуть близько 16,5 тис. тонн сирої нафти на рік.

Це означає, що якщо підтвердяться початкові оцінки в 500 тис. тонн сировини, покладів може вистачити щонайменше на 30 років.

«Дослідження колекторів, проведені у свердловині Rzeczyca-1, не тільки підтвердили наявність нафтових ресурсів і можливість їх комерційної експлуатації, але також вказують на наявність додаткових великих обсягів сировини у прилеглих геологічних структурах. Тому ми з високою ймовірністю можемо очікувати тут подальших важливих відкриттів. Це підтверджує достовірність нової концепції розвідки, яку ми застосували в цьому районі», — сказав Вєслав Пругар, член правління Orlen Upstream.

Orlen планує, що нафта, видобута зі свердловини Rzeczyca-1, транспортуватиметься трубопроводом до розташованої неподалік шахти нафти й природного газу Радошин.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти