В начало

Orlen шукає підрядників для будівництва водневих станцій у Польщі

Orlen планує побудувати 17 загальнодоступних водневих заправних станцій. Компанія оголосила запит на потенційних підрядників для такого типу інвестицій, повідомляє WNP.

Як пояснив Orlen в опублікованій документації процедури, йдеться про «аналіз ринку з погляду можливостей реалізації і досвіду впровадження в будівництво загальнодоступних водневих АЗС». У компанії зазначили, що «отримані дані буде використано для вивчення потенціалу постачальників на ринку відповідних послуг».

Orlen уточнив, що «запит спрямовано на дослідження і збір інформації з ринку щодо можливостей впровадження й досвіду впровадження подібних інвестицій».

Як наголошують у компанії, у відповідях має бути враховано «будівництво загальнодоступних водневих АЗС, призначених для живлення громадського транспорту й вантажних і легкових автомобілів – автомобілів HDV і LDV», і ці об’єкти мають працювати цілодобово, сім днів на тиждень.

У повідомленні Орлен зазначив, що заплановані місця для 17 загальнодоступних водневих АЗС: Гданськ – Північний порт, Жешув, Ченстохова, Глівіце, Краків, Люблін, Лонка, Познань і Пшезмерово, Щецин і Вроцлав – два об’єкти, а також Гдиня, Кошвал, Зелена Гура, Лодзь і Плоцьк.

Кажучи про свої плани, компанія зазначила, що планує створити мережу з понад 100 водневих заправок, які будуть доступні водіям у Польщі, Чехії й Словаччині. Близько 57 таких станцій буде побудовано в Польщі, близько 26 — у Словаччині, а в Чехії — близько 28.

«Цього року планується запуск подальших закупівельних процесів, пов’язаних із будівництвом загальнодоступних водневих АЗС», — повідомили в Orlen.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти