В начало

Orlen продовжує модернізацію на НПЗ в Мажейкяї

Дочірня компанія Orlen SA Orlen Lietuva AB продовжує будівництво великого заводу, включеного в поточну програму модернізації на нафтопереробному заводі в Мажейкяї (Литва) потужністю 10 млн тонн на рік. Про це повідомляє Oil&Gas Journal.

Ключовий реактор завдовжки понад 90 м і вагою 1500 тонн нової установки гідрокрекінгу нафтових залишків (RHCU), який буде встановлено на НПЗ, прибув для розвантаження в литовському порту «Клайпеда» і буде доставлений приблизно на 145 км до будівельного майданчика через два тижні, сказали в Orlen 3 серпня.

Зі слів оператора, проєкт Mažeikiai RHCU, який є частиною запланованої оператором програми поглиблення переробки, просувається за графіком, щоб досягти завершення механічних робіт на кінець 2024 року для цільового виробництва чистіших і якісніших продуктів 2025 року.

«Установка RHCU значно підвищить рентабельність і маржу Мажейкяйського НПЗ, зробивши компанію менш залежною від нестабільного макроекономічного середовища. Це забезпечить подальший розвиток компанії в напрямі нових продуктів і розширення ланцюжка створення вартості», — сказав Даніель Обайтек, головний виконавчий директор і президент Orlen.

Окрім збільшення виходу високорентабельної продукції на НПЗ до 84% з нинішніх 72%, введення в експлуатацію RHCU також дозволить знизити споживання нафти при виробництві аналогічного обсягу готового палива. Після запуску RHCU Мажейкяйський НПЗ зможе досягти продуктивності, переробляючи лише 8 млн тонн сирої нафти, що на 2 млн тонн на рік менше від проєктної потужності, сказав Обайтек.

За останньою інформацією, загальні капіталовкладення в проєкт RHCU складають 970 млн євро.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти