В начало

Orlen може очолити Ельжбета Бєньковська — Rzeczpospolita

Ельжбету Бєньковську розглядають на посаду президента великого концерну, підконтрольного Державному казначейству. Колишній віце-прем'єр і колишній єврокомісар може очолити Orlen, повідомляє Rzeczpospolita.

У грудні з'явилася інформація, що новим керівником Orlen може стати Роберт Сошинський. Він колишній віце-президент Варшави. У 2008-2012 роках він очолював нафтологістичну компанію PERN, яка керує мережею нафто- та продуктопроводів. 2015 року Сошинський приєднався до правління Polskie LNG. Це компанія, яка відповідала за будівництво газового терміналу у Свіноуйсьці. Кандидат у президенти Orlen втратив цю посаду з приходом ПіС до влади.

Однак, як повідомляє Rzeczpospolita, Дональд Туск на посаді президента Orlen «волів би бачити когось більш тісно контрольованого ним». За даними видання, саме тому зросли акції Ельжбети Бєньковської, яка є однією з найбільш довірених осіб прем’єр-міністра.

У перших двох кабінетах Дональда Туска вона була міністром регіонального розвитку, а потім главою Міністерства інфраструктури та розвитку, а також віце-прем’єр-міністром, а в 2014-2019 роках була комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку і послуг.

Кадрові зміни в Orlen можуть відбутися не раніше 6 лютого. Саме тоді відбудуться позачергові загальні збори акціонерів компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти