В начало

Оператор ГТС сплатив у бюджет 5,4 млрд грн дивідендів

Оператор газотранспортної системи України перерахував до державного бюджету 5,4 млрд грн авансового платежу з дивідендів за підсумками роботи 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Зазначається, що це перша частина суми. Загалом за результатами минулого року компанія сплатить до бюджету найбільшу суму за всю її історію, починаючи від створення 2019 року.

Зі слів гендиректора Оператора ГТС Дмитра Липпи, другу частину дивідендів за 2023 рік буде сплачено у терміни, встановлені чинним законодавством.

Окрім авансового платежу з виплати дивідендів, за результатами минулого року компанія сплатила 10,7 млрд грн податків. З них ПДВ становив 5,3 млрд грн, податок на прибуток – 3,6 млрд грн, інші податки і збори (зокрема ЄСВ і ПДФО) – 1,7 млрд грн.

Також зазначається, що торік Оператор ГТС на 33% скоротив використання паливного газу й на 59 % – технологічні витрати. Це дало змогу додатково заощадити понад 3 млрд грн.

Як повідомлялося, раніше «Укрнафта» сплатила авансом дивіденди державі на 3,9 млрд грн. Загалом компанія сплатить до держбюджету 2024 року понад 8 млрд грн дивідендів, що удвічі більше, ніж сумарно за 10 років.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зобов’язав шість державних компаній авансом сплатити до держбюджету не менше 50% дивідендів за 2023 рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти