В начало

OMV Petrom розширює діяльність з постачання природного газу в Болгарію

Виробник енергії OMV Petrom заявив, що розширює свою діяльність з постачання природного газу на болгарський ринок. З жовтня промислові споживачі в Болгарії можуть скористатися пропозицією OMV Petrom, повідомляє Ceenergy News.

«За останні два роки ми консолідували свою присутність на ринку Румунії й почали розширення в регіоні, — сказав Франк Ніл, член виконавчого комітету OMV Petrom, відповідальний за газ і електроенергію. — Болгарія є природним кроком, враховуючи близькість і той факт, що ми вже присутні на цьому ринку з мережею станцій OMV і розвідувальними операціями в Чорному морі».

Вийшовши на ринок газопостачання в Болгарії, OMV Petrom зазначила, що компанія спирається на свій досвід як лідера постачань для зовнішніх клієнтів у Румунії й на знання болгарського ринку, де компанія вже здійснює гуртові продажі газу.

«Ми хочемо стати надійним партнером для споживачів природного газу в Болгарії, близьким до їхніх очікувань, з індивідуальними й гнучкими пропозиціями», – сказав Ангел Янков, представник OMV Petrom Gas & Power у Болгарії.

OMV Petrom працює на всьому ланцюжку вартості природного газу, від виробництва й перероблення до маркетингу й постачання. Компанія – другий за величиною виробник природного газу в Румунії з видобутком 3,3 млрд кубометрів 2023 року. Завдяки власним контрактам на виробництво й постачання компанія торік покрила приблизно 40% споживання газу в Румунії.

OMV Petrom володіє 50% акцій проєкту Neptun Deep і є його оператором. Neptun Deep – найбільший ресурс природного газу в ЄС, його видобуток оцінюється приблизно в 100 млрд куб. м. Перший газ із Нептунської глибини очікується 2027 року.

У Болгарії OMV Petrom представлена через мережу автозаправних станцій під брендом OMV і володіє ліцензією на розвідку периметра Хан Аспарух у Чорному морі, де вона також є оператором.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти