В начало

Оман стає центром перевантаження російської нафти з судна на судно

Води біля Оману стають гарячою точкою для перевантаження російської нафти з судна на судно, що прямує до Індії, оскільки США посилюють контроль над потоками, пише Bloomberg.

New Discovery — останній танкер, який цього тижня перевантажив вантаж російської сирої нафти на інше судно поблизу оманського порту «Сохар». За даними служби відстеження руху суден Bloomberg, корабель сигналізував про Сікку в західній Індії як пункт призначення з початку березня, перш ніж простоювати біля західного узбережжя країни більше тижня, а потім повернувся до Оману, щоб здійснити перевантаження.

За даними Kpler, Caroline Bezengi, яка отримала близько 1 млн барелів сирої нафти Urals з New Discovery, наразі не сигналізує про пункт призначення.

Перекачування нафти з одного судна на інше часто здійснюється, щоб замаскувати походження вантажу, а іноді й для того, щоб розділити вантаж відповідно до обмежень на осадку в певних портах. Оман і Фуджейра в Об’єднаних Арабських Еміратах є звичайними місцями для перевантажень на Близькому Сході, тоді як в Азії вони часто здійснюються у водах Малайзії.

Зараз Оман, схоже, набирає популярності як місце для перевантаження російських барелів. До New Discovery ще три танкери передали свої вантажі сирої нафти Urals іншим суднам у водах країни з початку лютого. Кораблі, які отримали нафту, потім вивантажили свої вантажі в індійських портах.

Індія була основним покупцем російської нафти за зниженими цінами після повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року, але посилення санкцій США зараз порушує торгівлю. Усі нафтопереробники країни відмовляються приймати нафту, що перевозиться танкерами ПАТ «совкомфлот».

«Сохар — це, мабуть, одне з найбільших місць STS на всьому Близькому Сході та в Азії», і туди не імпортують нафту, сказав Віктор Катона, провідний аналітик нафтової компанії Kpler. «Я не здивуюся, якщо рішення Індії полягає в тому, щоб росіяни доставляли барелі в Сохар або територіальні води ОАЕ, а потім перевантажували їх на танкери, які вже підходять для них з погляду відповідності», — додав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти