В начало

Оман підписав угоду про постачання СПГ з Kansai Electric Power

Oman LNG нещодавно оголосила про підписання угоди купівлі-продажу (SPA) з японською компанією Kansai Electric Power FTS PTE. Ltd. Угода передбачає відбір 0,4 млн метричних тонн СПГ на рік від Oman LNG протягом чотирьох років, починаючи з 2026 року. Про це повідомляє Economy Middle East.

Цей крок має на меті посилити партнерство між Oman LNG і Kansai Electric Power, одночасно розширивши доступ до нових покупців у Японії. Угоду підписали Хамад Мохаммед Аль Нуамані, генеральний директор Oman LNG, і Шінічі Кудо, генеральний директор Kansai Electric Power.

Цього року компанія Oman LNG зробила серйозний крок у напрямку розширення своєї діяльності й виробництва. Наприкінці липня уряд оголосив про плани розробити додаткову лінію СПГ потужністю 3,8 млн метричних тонн на рік у промисловому комплексі Калхат у провінції Південна Шаркія.

Стратегічне розширення дозволить збільшити виробництво СПГ в Омані до 15,2 млн метричних тонн на рік до 2029 року. Крім того, воно оптимізує використання доступних відкритих обсягів природного газу в країні, одночасно збільшуючи можливості експорту СПГ.

«Додавання нової лінії скрапленого природного газу є ключовим компонентом стратегії Оману зі зміцнення своїх позицій як провідного виробника й експортера скрапленого природного газу на світовому ринку», — сказав Салем Аль Ауфі, міністр енергетики та мінералів.

Примітно, що Oman LNG на цей час має три лінії з виробничою потужністю 11,4 млн тонн на рік.

Світовий звіт про СПГ за 2024 рік показує, що Оман експортував 11,43 млн тонн СПГ 2023 року. Це становить 3% від загального світового експорту СПГ і ставить Оман на дев’яте місце серед найбільших експортерів СПГ у світі.

Експорт СПГ з Оману досягає кількох країн світу, причому Південна Корея отримує найбільшу частку – 5,08 млн. Пізніше йшли Японія, Китай та Індія. Менші обсяги СПГ торік також досягли Філіппін, Франції, Іспанії й Туреччини.

Звіт також малює ширшу картину світового ринку. Нині 20 країн-експортерів і 51 країна-імпортер пов'язані через ринок СПГ. Глобальні потужності з приймання СПГ значно зросли, досягнувши 1 029,9 млн тонн на рік на кінець лютого 2024 року, причому лише 2023 року було додано майже 70 млн тонн на рік, що стало найвищим роком нових надходжень з 2010 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти