В начало

Oman LNG укладає 10-річну угоду з купівлі-продажу СПГ з Shell

Державний виробник Oman LNG підписав 10-річну угоду купівлі-продажу з підрозділом LNG-гіганта Shell, повідомляє LNG Prime.

Відповідно до умов угоди, Oman LNG постачатиме Shell International Trading Middle East (SITME) 1,6 млн метричних тонн СПГ на рік.

Oman LNG заявив, що довгострокова угода почнеться 2025 року.

У січні 2023 року компанія Oman LNG оголосила про підписання зобов’язуючої угоди з Shell на 0,8 млн тонн СПГ на рік, а після цього у серпні підписала ще одну зобов’язуючу угоду з Shell на додаткові 0,8 млн тонн на рік.

Shell є акціонером Oman LNG з 30% акцій з моменту її створення.

Завдяки цим двом угодам компанія Shell стане найбільшим постачальником СПГ в Омані після 2024 року, заявляла фірма раніше.

Цього тижня компанія Oman LNG також підписала 10-річну угоду про закупівлю СПГ на 0,8 млн тонн СПГ з японською компанією Jera, а виробник СПГ і німецький імпортер газу Securing Energy for Europe (SEFE) нещодавно також завершили свою раніше оголошену угоду про СПГ на 0,4 млн тонн на рік між 2026 і 2029 роками.

Oman LNG експлуатує три лінії СПГ у Калхаті з паспортною потужністю 10,4 млн тонн на рік, що отримує газ із комплексу газових родовищ у центральному Омані.

Через усунення вузьких місць комплекс компанії зараз має виробничу потужність близько 11,4 млн тонн на рік.

Oman LNG, у якому уряд Оману володіє 51%, торік був досить зайнятий і підписав угоди про акціонування з міжнародними компаніями, включаючи Shell і TotalEnergies.

Ці угоди було укладено після завершення великої маркетингової кампанії Oman LNG, спрямованої на продовження всіх контрактів після 2024 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти