В начало

ОККО з лютого 2022 року спрямувала на ЗСУ й відновлення країни понад 1,3 млрд грн

Більше 1,3 млрд грн на допомогу ЗСУ і відновлення країни спрямувала мережа АЗК ОККО від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі.  

«З перших днів війни мережа ОККО визначила підтримку Збройних сил України одним із пріоритетних напрямів. Сумарно внесок компанії на допомогу ЗСУ й відновлення країни станом на січень поточного року становить понад 1,3 млрд грн», – йдеться у прес-релізі компанії.

«Самостійно та у партнерстві з фондом наша компанія реалізувала низку проєктів по допомозі війську – зброєю, розвідкомплексами, автівками, реанімобілями, пальним. Підходимо до цього питання комплексно й системно, бо точкова історія його не вирішить. Ми розуміємо, від кого залежить доля нашої країни, і як свідома компанія з чіткою громадянською позицією з перших днів війни долучилися до допомоги й продовжуємо це робити сьогодні», – зазначив СЕО ОККО Василь Даниляк.

Так, у січні цього року разом з онлайн-сервісом таксі «Уклон» компанія запустила інклюзивний клас авто у Львові, про що enkorr писав раніше, а вже в лютому стартує третій спільний проєкті з «Повернись живим», спрямований на підсилення ДШВ.

Серед найбільш знакових проєктів – ЗСУ передано 25 розвідувальних комплексів «Шарк», кошти на придбання яких було акумульовано в рамках спільної ініціативи з фондом «Повернись живим» «Око за око». Згодом компанія й фонд поставили перед собою задачу забезпечити всі бригади ТрО мінометами, гранатометами і кулеметами. У рамках ініціативи «Око за око 2: озброїмо ТрО до зубів» закумульовано 400 млн грн на піхотне озброєння. Вся партія – 200 кулеметів – уже працює на передовій, міномети й гранатомети потрапляють на фронт партіями в міру виготовлення.

Нагадаємо, в рамках усіх ініціатив мережа відраховувала кошти з кожного літра брендового пального Pulls. Власне, така сама механіка передбачена і в новій кампанії, яка стартує у лютому цього року.

Також мережа ОККО допомогла закрити збір на розвідувально-ударні комплекси з мінометами «Довгі руки ТрО», перерахувавши 48 млн грн на ініціативу «Повернись живим»; зробила внесок в $95 тис на придбання гелікоптерів медичної евакуації MEDEVAC, один з яких уже рятує життя бійців. З березня 2022 року і досі на прифронтових АЗК діє програма «Зігріваємо захисників». Тут пригощають військових кавою, чаєм, хот-догами. За цей час компанія вже зробила 4,3 млн чашок кави і 2,5 млн хот-догів.

Окрім допомоги ЗСУ, ОККО долучилася до відбудови соціально важливих об’єктів після деокупації Київщини, Чернігівщини, надала пальне ДСНС для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, півтора року надавала безкоштовно пальне волонтерам під евакуацію й перевезення гуманітарних вантажів.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні та мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти