У початок

ОККО з Uklon запустили у Львові інклюзивний клас авто (фото)

У Львові мережа АЗК OKKO й сервіс таксі Uklon запустили клас автомобілів для людей, що користуються кріслом на коліщатах. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі АЗК.  

«Мережа АЗК OKKO й український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустили «Інклюзивний» клас автомобілів, який відтепер доступний у Львові і його передмісті в радіусі 20 км. Відтак пасажири, що користуються кріслом на коліщатах, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально оснащених автомобілях», – йдеться у прес-релізі.

Зокрема компанія OKKO виділила кошти на закупівлю трьох спеціалізованих автомобілів, а також буде забезпечувати їх пальним протягом року.

«За статистикою Міністерства соціальної політики, від початку повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла вже на 300 тисяч. І, на жаль, це не остаточна цифра. Маємо вже створювати умови для наших людей, щоб вони могли вести активне соціальне життя, без бар’єрів пересуватися вулицями, у приміщеннях, користуватися транспортом, – каже віцепрезидент з маркетингу компанії ОККО Василь Дмитрів. – Так, наприклад, усі наші новозбудовані АЗК або ті, що ми ремонтували цього року, проєктували з урахуванням потреб маломобільних груп населення. А це і санвузли, і паркувальні місця й відсутність бордюрів. Ми і раніше це робили, але цього року почали приділяти максимум уваги».

Як зазначили у компанії, автівки класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки і кріпленнями для фіксації крісла на коліщатах. Для виклику адаптованого автомобіля у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут і вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і на околицях міста – радіусом до 20 кілометрів.

Усі поїздки на автомоілях класу «Інклюзивний» виконуватимуть професійні драйвери, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування і взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі. У сервісу Uklon уже є успішний досвід втілення такого проєкту у Києві, а Львів стане другим містом в Україні, де його впроваджуватимуть.

Ініціативу OKKO й Uklon підтримала й мерія Львова, яка працює над механізмом компенсації вартості проїзду для користувачів нової послуги. 

Як відомо, у Києві й передмісті Uklon запустив інклюзивний клас авто у квітні 2023 року за підтримки Mastercard і MacPaw. Відтоді користувачі здійснили понад 5 000 поїздок. Проєкт також підтримав Український ветеранський фонд Мінветеранів, партнер компанії серед ветеранів, ветеранок та їхніх родин, і ГО «Безбарʼєрність».

Довідка enkorr  

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні та мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти