В начало

ОККО профінансувала аграріїв під урожай-2023 на $25 млн

Мережа АЗК ОККО, одна з найбільших мереж в Україні, під урожай-2023 профінансувала дрібних і середніх фермерів сумарно на $25 млн. Про це з посиланням на повідомлення керівника відділу роботи з клієнтами агросектору ОККО Ксенії Гусєвої на міжнародній конференції «Black Sea & Oil-2023. Шлях до відновлення» пише «Інтерфакс-Україна».

При цьому вона зазначила, що 2023 рік був успішним для мережі в плані фінансування агросектору завдяки найбільшому за всі роки роботи компанії фінансовому портфелю.

«Ми роздали фінансування на $25 млн. Як українська компанія ми віримо фермерам і агровиробникам. Ми зробили для себе більший акцент не на агрохолдинги, а на середнього й малого фермера. Ми вважаємо, що саме вони потребують найбільшої підтримки, яку ми змогли надати», – розповіла Гусєва.

Кажучи про важливість фінансування АПК під час війни, Гусєва нагадала, що 2022 року представники всіх секторів економіки, суміжних з аграрним, побачили, що сільгоспвиробники опинилися у тяжкому фінансовому становищі через збільшення собівартості посівної. Зокрема вартість мінеральних добрив зросла на 80-90%, також здорожчали на 80% нафтопродукти, ціни на які були рекордними протягом весни-початку літа минулого року.

«2023 рік став іншим. Вартість посівної практично повернулася до «довоєнного» рівня. Якщо йдеться про добрива, пестициди і т.д., то ціни повернулися на рівень 2021 року. Однак це не стосується нафтопродуктів, які нині дорожчі, ніж були до повномасштабної війни», – наголосила Гусєва.

Представник ОККО зазначила, що ситуація з цінами на ПММ-продукцію дуже болюча для агросектору, особливо з урахуванням складнощів з логістикою сільгосптоварів.

Гусєва констатувала, що агросектор потребує, як і 2022 року, додаткового фінансування, і повідомила, що ОККО з оптимізмом дивиться у 2024 рік і продовжить підтримку аграріїв.

Мережа АЗК ОККО входить до складу OKKO Group і є однією із найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує близько 400 автозаправних комплексів.

OKKO Group об'єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У сільському господарстві працює структурний підрозділ «ОККО-Агротрейд» і концерн «Хлібпром». Флагманською компанією групи є концерн «Галнафтогаз», який керує однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом ОККО.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти