В начало

Котирування в Європі перевалили за $1000/т

Ціни на ДП і бензин у Середземномор'ї й портах північної Європи за тиждень (з 7 по 14 вересня) підвищилися на $79/т і $34/т відповідно. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Котирування ДП у Середземномор'ї за тиждень додало $75/т — до $1 009/т (+8%), тоді як вартість дизельного пального у портах північної Європи зросла на $83/т, до $1043/т (+9%).

Вартість бензину у Середземноморському регіоні Європи зросла на $53/т, до $1 021/т. У Північно-західному регіоні Європи підвищення було дещо меншим — на $15/т, до $1 028/т.

У вересні спред між північно-західними й середземноморськими котируваннями на ДП зріс на $7/т порівняно з серпнем, до $27/т у середньому за місяць. Різниця котирування бензинів у Північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період, навпаки, знизилася на $45/т, до $29/т.

«Вересневе зростання котирувань у Європі вже провокує новий виток здорожчання пального на внутрішньому ринку України. За тиждень підвищення цін на пальне в роздрібному сегменті склало 0,8 грн/л і 0,5-2 грн/л в гурті», — кажуть у Консалтинговій групі «А-95».

Як повідомлялося раніше, котирування нафти Brent у п’ятницю, 15 вересня, збільшилося до $94,47 за барель. З початку цього тижня як Brent, так і WTI додали близько 4% на тлі побоювань скорочення пропозиції нафти у зв'язку з продовженням Саудівською Аравією добровільного обмеження видобутку до кінця поточного року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти