В начало

НПЗ у російському туапсе зупинив роботу після атаки

туапсинський нафтопереробний завод «роснєфті», який є єдиним на чорноморському узбережжі рф і входить до десятки найбільших у країні, зупинив переробку нафти й випуск нафтопродуктів після атаки безпілотниками 25 січня.

Як пише Reuters із посиланням на джерела в галузі, завод, який переробляє щороку до 9 млн тонн сировини, виявився паралізованим після пожежі, яка виникла через удар українських дронів, передає The Moscow Times.

Унаслідок атаки на підприємстві згоріла вакуумна установка. Зі слів джерел, швидко відновити виробництво завод не зможе: ремонт орієнтовно може тривати до кінця лютого-початку березня.

туапсинський НПЗ було побудовано 1929 року, він — найстаріший з діючих у росії. Торік він переробив 8,85 млн тонн нафти. 

Як повідомлялося раніше, в ніч на 25 січня НПЗ у російському місті туапсе, що в краснодарському краї, було атаковано безпілотними літальними апаратами Служби безпеки України. Після двох потужних вибухів розпочалася масштабна пожежа. Ушкодження отримала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумна й атмосферна колони.

Раніше, 21 січня, загорівся термінал російської газової компанії «новатек» в усть-лузі. За офіційними даними, внаслідок пожежі пошкоджено дві цистерни і насосну станцію. Однак виробництво на заводі зупинили повністю.

Офіційну причину пожежі російська влада не називає, на самому підприємстві заявили лише про «зовнішній вплив». За даними українських ЗМІ, нічна атака 21 січня – це спецоперація СБУ, в соціальних соцмережах також повідомляли про безпілотник, який пролетів у районі терміналу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти