В начало

НПЗ рф нарощують переробку нафти після закінчення сезону ремонтів

Країна переробляла 5,48 млн барелів на день (б/д) протягом семи днів до 25 жовтня, зі слів джерела, обізнаного з цим питанням. Це майже на 210 тис. б/д більше, ніж минулого тижня, показують розрахунки Bloomberg на основі історичних даних.

Робота НПЗ покращилася, оскільки планове технічне обслуговування, яке має тривати наступного місяця, добігає кінця. Це підвищило середньодобову переробку в росії у період з 1 по 25 жовтня до 5,31 млн б/д, хоча це все ще нижче за 5,38 млн б/д протягом більшої частини вересня, показують розрахунки.

Глобальний ринок уважно стежить за російською внутрішньою переробкою, а також за її морським експортом сирої нафти, щоб знайти підказки до її виробництва після того, як москва припинила оприлюднювати офіційні дані про видобуток. Потоки російської нафти останнім часом неухильно зростають, що вказує на те, що намір кремля обмежити постачання сирої нафти може слабшати.

НПЗ рф продовжуватимуть підвищувати темпи переробки, вважає Віктор Катона, головний аналітик нафтової компанії Kpler. З його слів, додаткові 250 тис. б/д основної потужності відновляться на другому тижні листопада після завершення технічного обслуговування.

«Нова ціль для російських НПЗ становитиме приблизно 5,8 млн б/д у грудні», — сказав він у записці.

Згідно з оприлюдненими даними, якщо прогноз здійсниться, до зими російські НПЗ повернуться до рівня, який востаннє спостерігався на початку квітня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти