В начало

Німеччина розраховує на постачання нафти через Польщу на НПЗ у Шведті

Міністр економіки Бранденбурга Йорг Штайнбах у своїй промові на 23-му Бранденбурзькому енергетичному дні 25 травня сказав, що він розмовляв із державним секретарем у Федеральному міністерстві економіки Міхаелем Келлнером, який мав підтвердити йому, що постачання нафти на нафтопереробний завод у Шведті (PCK), про які було оголошено наприкінці травня, здійснюватиме польська сторона.

Постачання через польський нафтовий порт (2-3 млн тонн) і Казахстан (1-1,2 млн тонн) повинні дозволити НПЗ підтримувати переробні потужності на рівні 70%, повідомляє BiznesAlert.

Міністерства клімату Польщі і Німеччини співпрацюють за угодою про постачання через нафтовий порт. Однак поляки виключають виконання замовлень російської «роснєфті», яка володіє понад 54% акцій НПЗ Schwedt.

Уряд Німеччини не змінив структури власності нафтопереробного заводу, але нав’язав траст на ці акції у вересні 2022 року. Поляки досі вимагають дерусифікації підприємства. Вони регулярно здійснюють постачання на замовлення інших акціонерів Schwedt, зокрема голландсько-британської Shell.

Нафтопереробний завод у Шведті переробляє 10-11 млн тонн сирої нафти на рік. Окрім постачань через нафтопорт у Польщі, НПЗ також отримує 5-6 млн тонн нафти нафтопроводом з Ростока, де теж розташовано такий об’єкт, а також через нафтопровід «дружба» з росії, який використовується для постачань за рахунками. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти