В начало

Нігерія змусить нафтові компанії продавати нафту вітчизняним НПЗ

Нігерія опублікувала нові правила, які змусять її виробників нафти продавати сиру нафту на вітчизняні нафтопереробні заводи (НПЗ), намагаючись зменшити залежність країни від імпортних нафтопродуктів.

Згідно з правилами, з якими ознайомилися Bloomberg News, усі нафтові компанії в західноафриканській країні будуть зобов’язані постачати нафту для вітчизняних НПЗ, які не можуть самостійно постачати нафту на місцевому рівні. Виробники мають право експортувати сиру нафту лише після того, як виконають свої зобов’язання щодо внутрішніх постачань, згідно із заходами Комісії з регулювання видобутку Нігерії, відповідно до яких новий гігантський НПЗ Dangote може отримувати більше сирої нафти на місцевому рівні.

Місцеві нафтопереробники найбільшого в Африці виробника сирої нафти скаржаться на брак сировини через нафтові компанії, які віддають перевагу експорту, щоб заробити долари й уникнути ризику ослаблення місцевої валюти. На додаток до НПЗ у Данготе, що випускає 650 тис. барелів на день (б/д), у Нігерії є щонайменше п’ять діючих модульних НПЗ, які виробляють дизельне пальне й гас, а також державний НПЗ у Порт-Харкорті, який також, як очікується, вийде в експлуатацію цього року.

НПЗ Dangote нещодавно імпортував американську сиру нафту після отримання початкових постачань від Nigerian National Petroleum Development Co. Ltd. Нещодавно він купив один супертанкер WTI Midland у PetroChina для прибуття 1-10 травня, повідомили трейдери, обізнані з цим питанням.

NUPRC діятиме як посередник між місцевими нафтопереробниками й виробниками там, де неможливо досягти угоди про постачання сирої нафти, і сприятиме укладанню угоди купівлі-продажу на основі бажання покупця й продавця. Платежі за нафту вітчизняним нафтопереробникам можуть здійснюватися в доларах чи в найрі або в обох валютах, відповідно до правил.

Регулятор заявив, що планує запровадити зобов’язання щодо внутрішнього постачання сирої нафти в другій половині року. Обсягу, який повинен приймати кожен НПЗ, ще не встановлено.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти