В начало

Індійська HPCL планує розширити потужності нафтопереробного заводу Vizag

Державна корпорація Hindustan Petroleum Corporation сподівається запустити свій нафтопереробний завод Vizag у південній Індії з розширеною потужністю 15 млн тонн на рік з кінця червня, повідомив Reuters голова компанії Пашп Джоші.

Він зазначив, що наразі HPCL перебуває в процесі введення в експлуатацію установок на нафтопереробному заводі, потужність якого раніше становила 8,33 млн тонн на рік, у результаті чого імпорт сирої нафти HPCL зросте з квітня.

«Наш імпорт сирої нафти зростатиме, коли ми розширюємо потужності. Ми купуватимемо де завгодно за нижчими цінами», — сказав Джоші журналістам.

Індія, третій у світі імпортер і споживач нафти, закуповує понад 80% своїх потреб нафти з-за кордону. Індійські нафтопереробники інвестують мільярди доларів у модернізацію своїх заводів, щоб задовольнити зростаючий попит на пальне у Азії.

«Ми продаємо вдвічі більше, ніж виробляємо на нафтопереробних заводах, тому (розширення) допоможе HPCL стати достатнім за кількістю продуктів нафтопереробки», — прокоментував він.

Джоші сказав, що проєкт модернізації відходів HPCL на нафтопереробному заводі Vizag покращить вихід дистилляту й буде готовий до кінця цього року або в січні 2024 року.

Щоб розширити свій портфель, HPCL встановлює нафтохімічний завод, пов'язаний із нафтопереробним заводом Vizag, і будує термінал імпорту газу потужністю 5 млн тонн на рік у Чхарі в західному штаті Гуджарат.

Джоші додав, що LNG-термінал буде готовий до кінця березня, але введення в експлуатацію займе трохи часу, оскільки трубопровід для транспортування газу і хвилеріз для захисту суден від припливу ще не побудовано.

«Ми шукаємо способи експлуатації терміналу і оприлюднили терміни імпорту 1,5-2 млн тонн скрапленого природного газу (СПГ)», — підсумував він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти