В начало

Індійська державна нафтопереробна компанія має далекосяжні плани на російську нафту

Bharat Petroleum Corp. розгляне можливість купівлі російської нафти за довгостроковими контрактами, оскільки Індія зміцнює свої відносини з виробником ОПЕК+, пише Bloomberg.

Другий за величиною державний нафтопереробний завод Індії оцінить довгострокові домовленості з росією, коли цього місяця почне перемовини з виробниками щодо контрактних постачань, заявив представник BPCL, який побажав залишитися невідомим, оскільки інформація є конфіденційною. Чиновник виступив у кулуарах India Energy Week.

Ця південноазіатська країна стала ключовим джерелом збуту російської нафти після її повномасштабного вторгнення в Україну майже рік тому, переробляючи нафту на паливо, яке спрямовували у Європу й США. Зараз BPCL закуповує російську нафту одноразово. Він не має жодних довгострокових угод і буде вести перемовини про постачання з квітня по березень 2024 року.

Зі слів посадовця, російська сира нафта може становити 22% спотового споживання BPCL на основі конфігурації НПЗ. Оцінки наразі становлять близько 20%. Річне споживання нафти компанією – близько 40 млн тонн, з яких близько 90% імпортується, сказав чиновник.

Цього тижня міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі заявив, що країна має намір використовувати свою зростаючу купівельну спроможність для забезпечення вигідних угод. Пурі сказав у середу, що генеральний секретар ОПЕК запросив індійського міністра на наступну зустріч групи виробників.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти