В начало

Індійська Chennai Petro планує збільшити споживання російської нафти в 2023/24 році

Індійська нафтопереробна компанія Chennai Petroleum Corp Ltd планує майже подвоїти переробку російської нафти в поточному фінансовому році, який почався в квітні, враховуючи запропоновані знижки, повідомляє Reuters із посиланням на заяву фінансового глави Рохіта Кумара Агравали.

Минулого фінансового року росія стала найбільшим постачальником нафти в Індію, оскільки нафтопереробники збільшили споживання дешевої нафти, якої Захід уникав через військові дії москви в Україні.

У 2023/24 році компанія прагне задовольнити 20-25% своїх потреб у нафті за рахунок постачань з осії, сказав Агравала на конференції аналітиків, додавши, що компанія купує російську нафту через спотові угоди.

Chennai Petroleum, дочірня компанія Indian Oil Corp (IOC), управляє 210 тис. барелів на день (б/д) нафтопереробним заводом Маналі в штаті Південний Тамілнад.

Минулого фінансового року вона переробила близько 1,4 млн тонн, або 28 тис. барелів російської нафти на добу, що еквівалентно приблизно 13% загальної переробки сирої нафти, сказав Агравала.

У березневому кварталі компанія переробила 500 тис. тонн російської нафти, або близько 41 тис. б/д, що становить близько 22% від загальної переробки сирої нафти.

Агравала сказав, що Chennai Petroleum продовжуватиме купувати російську нафту, навіть якщо ціна буде вищою за обмеження в $60 за барель, встановлене Заходом, за умови, що не буде жодних юридичних перешкод або перешкод для дотримання вимог.

З його слів, минулого фінансового року компанія купувала російську нафту зі знижкою, яка іноді становила $3-4 за барель, а іноді $7-8 за барель.

«З ділового погляду, коли вона дешевша за іншу нафту і підходить для мого кошика, а на чистій основі я отримую маржу, я думаю, що продовжу купувати, припускаючи, що немає перешкод для відповідності або немає законодавчих невідповідностей, які я роблю», — сказав Агравала.

Chennai Petroleum через спільне підприємство з IOC та іншими інвесторами будує нафтопереробний завод потужністю 180 тис. б/д в басейні Кавері в Нагапаттінамі в Таміл Наду.

Агравала сказав, що підприємство розгляне змогу залучити стратегічного партнера, коли минуть значні будівельні ризики, щоб проєкт отримав справедливу вартість.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти