В начало

Індійська BPCL збереже обсяги переробки нафти на рівні минулого року

Індійська державна Bharat Petroleum Corp не помічає серйозних змін у річній переробці сирої нафти в цьому фінансовому році, оскільки планує закрити один із найбільших нафтопереробних заводів (НПЗ) на місяць для технічного обслуговування, заявив виконавчий директор компанії 27 червня.

BPCL, третій за величиною НПЗ країни, планує закрити свою установку з перероблення 120 тис. барелів на добу (б/д) і деякі вторинні установки на НПЗ у Кочі на півдні Індії потужністю 310 тис. б/д з середини вересня, сказав Санджай Кханна, керівник нафтопереробних заводів компанії, на галузевому заході.

Як повідомляє Reuters, у минулому фінансовому році, який закінчився 31 березня, BPCL переробила майже 800 тис. б/д на своїх трьох НПЗ, сумарна потужність яких становить 708 тис. б/д.

Кханна зазначив, що його фірма задовольняє близько половини потреб в імпортованій сирій нафті шляхом спотових закупівель.

Він додав, що BPCL прагне завершити розширення свого НПЗ Bina в центральній Індії до 220 тис. б/д з поточних 156 тис. б/д на середину 2027 року.

З його слів, компанія сподівається побудувати нафтохімічний завод потужністю 1,2 млн тонн на рік на НПЗ Bina на середину 2028 року, додавши, що завод матиме можливість збільшити потужність до 1,5 млн тонн на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти