В начало

Індійські компанії збільшують закупівлі нафти з Венесуели

Два індійські державні нафтопереробні заводи (НПЗ) купили 2 млн барелів венесуельської сирої нафти у торгового дому Vitol для доставлення у листопаді, повідомили Reuters торговельні джерела, оскільки постачання на другий за величиною ринок Венесуели продовжують зростати.

Індійські нафтопереробники відновили імпорт венесуельської сирої нафти на початку цього року після того, як Міністерство фінансів США дозволило операції з експорту сирої нафти й палива, попри санкції, спрямовані проти уряду президента Ніколаса Мадуро.

Найбільший нафтопереробник Індії, Indian Oil Corp (IOC), збирається отримати 1,2 млн барелів венесуельської нафти, тоді як Mangalore Refinery and Petrochemicals (MRPL) отримає 800 тис. барелів нафти, повідомили джерела, які безпосередньо знайомі з цим питанням.

Вантаж венесуельської сирої нафти марки Merey 16 завантажено на судно Boston для MRPL, згідно з даними Kpler.

У той час як нафтопереробний завод Paradip потужністю 300 тис. б/д може переробляти венесуельську нафту, MRPL має обмежений апетит до більш важких сортів, таких як Merey, і рідко купує нафту з Венесуели.

У липні індійська Reliance Industries Ltd отримала дозвіл США відновити імпорт нафти з Венесуели, повідомили джерела. Угода Reliance про купівлю венесуельської нафти включає обмін на важку нафту, яка використовується спільними підприємствами PDVSA для розбавлення надважкої нафти й виробництва експортних марок.

За даними Kpler, Reliance минулого місяця отримала вантаж венесуельської нафти, завантажений на судно Degas.

Нафтові вантажі на танкерах Boston і Degas, за повідомленнями PDVSA, було продано посередникам, а не кінцевим покупцям, свідчать документи, з якими ознайомилося Reuters.

Було незрозуміло, Vitol має ліцензію чи перепродає нафту, куплену в іншої компанії з ліцензією.

Одне з судноплавних джерел повідомило, що деякі з партнерів PDVSA у спільному підприємстві, які, в основному, розташовані в Європі й мають ліцензії США на видобуток венесуельської нафти, перепродали частину своїх вантажів трейдерам.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти