В начало

Індія у вересні зменшила обсяги імпорту російської Urals

Згідно з даними трейдерів, даними LSEG і розрахунками Reuters, частка Індії в постачаннях російської нафти марки Urals у вересні знизилася порівняно з серпнем через ремонт НПЗ, тоді як Туреччина збільшила закупівлі через дефіцит кислих барелів у Середземному морі.

Завантаження сортів Urals, KEBCO і Siberian Light з портів «приморськ», «усть-луга» й «новоросійськ» у вересні зросли до 2,1 млн барелів на день (б/д) з 1,8 млн б/д у серпні.

Згідно з даними LSEG і підрахунками Reuters, на Індію припадає близько 50% вересневих вантажів Urals порівняно з майже 65% у серпні. Більшість цих вантажів прибуде до індійських портів у жовтні.

Індійські нафтопереробники поскаржилися на зростання цін на нафту Urals у серпні й заявили, що планують скоротити закупівлю вересневих обсягів навантаження. Зниженню попиту сприяв і осінній ремонт НПЗ в Індії.

Згідно з даними LSEG, Індія закуповує російську нафту Urals у вересні трохи вище 1 млн б/д порівняно з 1,1 млн б/д у серпні.

Зниження індійського імпорту дозволило Туреччині збільшити закупівлі. Згідно з оприлюдненими даними, частка Туреччини у вересневих вантажах Urals зросла майже до 20% від загального обсягу з 12% у серпневих вантажах.

Згідно з даними LSEG, Туреччина закупила близько 400 тис. б/д вересневої нафти Urals порівняно з приблизно 200 тис. б/д у серпні.

Туреччина не запроваджувала санкцій проти росії, а її НПЗ з весни 2022 року залишаються основними покупцями нафти Urals.

Дефіцит кислих барелів у Середземноморському регіоні через ембарго Європейського Союзу на російську нафту й припинення експорту нафти з Курдистану спонукав турецьких нафтопереробників купувати нафту Urals, заявили два трейдери на середземноморському ринку.

На Болгарію, якій дозволено продовжувати імпорт російської нафти згідно з умовами ембарго ЄС, припало 8% вересневих постачань, що незначно змінилося порівняно з її часткою в серпні, показали розрахунки Reuters.

Частка Китаю у вересні дещо зросла — до 7% поставок, або близько 150 тис. б/д, з приблизно 5%, або трохи нижче 100 тис. б/д, у серпні, свідчать дані.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти