В начало

Індія рекордно збільшила імпорт російської нафти у червні

У червні Індія збільшила імпорт російської нафти до рекордних 950 тис. барелів на добу (б/д). Це майже п'ята частина загального обсягу імпорту нафти в країні, повідомляє Reuters із посиланням на дані трейдерів.

Згідно з митними даними, Індія закупила російської нафти в червні на 15,5% більше порівняно з травнем-місяцем.

Зазначається, що у червні частка російської нафти у загальному імпорті нафти Індії зросла до 19,8% з 16,4% у травні. У червні Індія купувала близько 4,8 млн б/д.

За даними Reuters, Індія збільшила імпорт нафти з росії до 682 200 б/д в період з квітня до червня. За аналогічний період торік імпорт нафти з рф становив 22 500 б/д.

Нафтопереробні заводи в Індії почали активно скуповувати російську нафту зі знижкою до ціни нафти марки Brent після того, як західні компанії відмовилися від російської нафти через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Агентство зазначає, що дешевша російська нафта зменшує витрати індійських державних НПЗ, а приватним компаніям дає змогу заробити.

За три місяці після початку війни росії в Україні Індія сплатила $5,1 млрд за російську нафту, що більше ніж уп'ятеро порівняно з подібними закупівлями торік.

Раніше Bloomberg повідомляв, що окрім значного зростання закупівель нафти й вугілля, за перші три місяці війни в Україні Індія також імпортувала три партії російського скрапленого природного газу порівняно з однією партією СПГ за аналогічний період торік.

Як відомо, за три місяці війни росія отримала $24 млрд від продажу енергоресурсів у Китай з Індією.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти