В начало

Нідерланди закликають запровадити нові санкції проти російського СПГ — Reuters

В останні місяці спостерігалося збільшення постачань скрапленого природного газу (СПГ) з росії на головний термінал Нідерландів у Роттердамі. Цей факт наголошує на потребі запровадження додаткових санкцій проти російського «блакитного» палива, заявив у понеділок уряд країни.

Імпорт російського СПГ через термінал Gate у найбільшому морському порту Європи збільшився у ІІІ кварталі. Це стало наслідком подвоєння — до двох на місяць — середньої кількості російських газовозів, що прибувають туди, заявив уряд Нідерландів.

Збільшення постачань може бути наслідком нових санкцій, що набрали чинності цього літа. Вони забороняють перевалку російського СПГ у ЄС для подальшого відправлення за межі союзу, але не імпорту в самі країни ЄС.

Це, ймовірно, призвело до зміни торгових маршрутів у бік терміналів з достатніми потужностями для імпорту до ЄС, таких як термінал у Роттердамі, повідомила міністр енергетики Нідерландів Софі Херманс у листі, надісланому парламенту країни.

«Ми хочемо відповідально підійти до скорочення імпорту російського газу, тому такий розвиток подій небажаний і викликає занепокоєння, — заявила Германс. — Необхідний загальноєвропейський підхід».

Чиновниця також повідомила, що обговорить необхідність запровадження подальших санкцій проти російського СПГ на наступній зустрічі міністрів енергетики країн ЄС 15 жовтня. Це потрібно для того, щоб внести це питання у порядок денний Європейської ради, яка, зрештою, приймає рішення про санкції.

Германс також очікує, що найближчими місяцями Європейська комісія роз'яснить, як країни ЄС можуть самостійно вживати відповідних заходів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти