В начало

Найбільший у світі покупець СПГ передбачає новий стрибок цін цього року

Найбільший у світі покупець скрапленого природного газу заявив, що цього року існує ризик збільшення волатильності ринку. Про це повідомляє агентство Bloomberg.  

Спотові ціни на СПГ впали з минулорічного рекорду, але це значною мірою завдяки успіху минулої зими, сказав Юкіо Кані, голова правління і глобальний виконавчий директор Jera Co. «Тепліша, ніж очікувалося, погода й пандемічні обмеження Китаю знизили попит на паливо», – сказав він в інтерв'ю в Токіо.

Цієї зими, коли обсяги імпорту в Європі зростають, а Китай потенційно збільшує попит після скасування пандемічних обмежень, ціни можуть знову підскочити, якщо настане сувора погода, сказав він. Зі слів Кані, у покупців немає можливості «опустити охорону».

Jera, підприємство між Tokyo Electric Power Co. Holdings Inc. і Chubu Electric Power Co., оголосило в п'ятницю, що погодилося укласти 20-річну угоду про купівлю СПГ із запропонованого Venture Global LNG Inc. терміналу в Луїзіані. Хоча компанія очікує, що попит на СПГ у Японії знизиться протягом наступного десятиліття, він може здивувати, залишившись незмінним у міру будівництва нових центрів обробки даних і заводів з виробництва напівпровідників, сказав Кані.

«Ці два об’єкти споживають електроенергію, тому важко прочитати прогноз попиту», – вважає він.

Jera також працює над підтримкою планів Японії використовувати аміак і водень для декарбонізації існуючих теплових електростанцій. Стратегія отримала відмову з боку інших країн, нещодавно на зустрічі міністрів енергетики та навколишнього середовища країн «Великої сімки».

Використання аміаку для виробництва електроенергії може створити значний попит, який виправдав би інвестиції в ланцюжок постачання, подібно до того, як Японія допомогла зародити галузь СПГ 50 років тому, підсумував Кані.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти