В начало

Намібія планує розширення порту на $2,1 млрд для нафтових розробок

Намібія шукає приватні інвестиції для розширення портової інфраструктури вартістю 40 млрд намібійських доларів ($2,1 млрд) після того, як у південноафриканській країні було знайдено значні родовища нафти.

Проєкт у Волфіш-Бей і Людеріці передбачає будівництво нових причалів і причальних стінок для підтримки бурових послуг, сказав головний виконавчий директор Управління портів Намібії Ендрю Каніме в інтерв'ю у столиці – місті Віндгуку. «Ми сподіваємося розпочати операцію в останньому кварталі наступного року, що триватиме максимум три роки», — сказав він.

Зі слів консультанта Wood Mackenzie, TotalEnergies SE і Shell Plc оцінюють нещодавні нафтові родовища, які можуть містити приблизно 7 млрд барелів нафтового еквівалента. На шельф країни припадає 13% бурових установок, що працюють в африканських водах, що зміцнює її статус як гарячої точки розвідки.

Намібія може досягти свого першого видобутку сирої нафти вже 2029 року, заявила державна нафтова компанія Namcor. Сусідня Ангола – другий за величиною виробник нафти в Африці.

Плани розширення також включають будівництво другого порту в місті Людеріці, а також інші розширення для обслуговування багатоплатформних суден. Як зазначає Каніме, Namport надасть землю для будівництва, а потім запросить приватні компанії для відкриття операцій.

«Як адміністрація порту ми рухаємося за моделлю орендодавця, — сказав він. – Ми хочемо, щоб приватні компанії, які володіють як технічними знаннями, так і фінансовими ресурсами, інвестували в цей простір».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти