В начало

Нафтопереробний завод у Шведті піде на капітальний ремонт

Німецький нафтопереробний завод Schwedt, мажоритарний власник якого Rosneft Deutschland був переданий під опіку уряду, навесні проходитиме капітальний ремонт, який знизить завантаження менше ніж наполовину, повідомляє Reuters.

Технічне обслуговування нафтопереробного заводу, який постачає 90% палива для Берліна, було заплановано давно і не пов'язане з поточними проблемами утилізації, пов'язаними з забороною російської нафти, сказав Міхаель Кельнер, державний секретар у Міністерстві економіки.

Технічне обслуговування, яке, зі слів Келлнера, було заплановано чотири роки тому, підкреслює поточну проблему заміщення обсягів російської нафти й забезпечення роботи майданчика на повну потужність.

«Мета повинна полягати в тому, щоб коли перегляд завершиться влітку, ми мали ситуацію, за якої власники матимуть максимально можливе постійне використання потужностей у Шведті», — сказав Келлнер після зустрічі для обговорення майбутнього сайту.

Як зазначає Келлнер, використання нафтопереробного заводу, в якому Shell і Eni також мають частки, буде нижчим за 50% у квітні й травні, додавши, що досягнення цільового показника в 75% займе від двох до двох з половиною років.

Келлнер сказав, що власники нафтопереробного заводу провадять перемовини з Казахстаном щодо постачань для Schwedt, який наразі покладається на постачання через порт «Росток», щоб компенсувати дефіцит.

Наразі рівень завантаження підприємства становить менше 60%, сказав Дітмар Войдке, прем’єр-міністр землі Бранденбург, де розташовано нафтопереробний завод, додавши, що він не задоволений таким рівнем.

Келлнер висловив надію, що закон, який дозволяє швидко продати частку «роснєфті» в НПЗ без необхідності попередньої націоналізації, буде ухвалено до травня, відмовившись коментувати можливі зміни власності.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти