В начало

«Нафтогаз» профінансував для фронту 6 комплексних апаратних зв’язку

Група «Нафтогаз» спільно з БФ «Повернись живим» забезпечать ППО сходу України мобільними системами зв’язку. Про це повідомляється на сторінці групи у мережі Facebook.  

«Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з групою «Нафтогаз» забезпечать Повітряне командування «Схід» шістьма комплексними апаратними зв’язку», – йдеться у дописі.  

Як зазначається, шість КАЗів – комплексних апаратних зв’язку – вже готові вирушити у розпорядження Повітряного командування «Схід», чиї підрозділи прикривають небо Донеччини, Дніпропетровщини, Луганщини, Харківщини й частин Запорізької, Кіровоградської, Полтавської і Сумської областей.

Як відомо, комплексні апаратні звʼязку — це спеціально обладнані вантажівки, розроблені фондом спільно з військовими Повітряних сил і українськими інженерами.

Як зазначають у «Повернись живим», комплексна апаратна зв’язку, або «командно-штабна машина, базується на новому повнопривідному шасі. Має автономне живлення, опалення, кондиціонування, житловий блок для відпочинку чергової зміни. В кунгу передбачено три робочих місця з усіма видами зв’язку, засобами відображення інформації і всім необхідним».

Завдяки КАЗам військові координують роботу й організовують звʼязок між підрозділами ППО. Як командно-штабні машини вони супроводжують протиповітряні ракетні комплекси, приймають інформацію про небезпеку з повітря і за лічені секунди передають бойовому підрозділу.

Такі машини вже працюють у Повітряному командуванні «Центр» і проявили себе якнайкраще.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти