В начало

Нафта слабко дешевшає перед засіданням ОПЕК+

Ціни на нафту слабко опускаються в середу після суттєвого підйому за підсумками попередніх двох сесій, ринок чекає на засідання ОПЕК+.

Агентство Bloomberg повідомляє з посиланням на делегатів майбутньої зустрічі, що ОПЕК+ може обговорити можливість скорочення квот на видобуток нафти одразу на 2 млн барелів на добу (б/д) порівняно з поточним рівнем.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за Києвом у середу становить $91,6 за барель, що на $0,2 (0,22%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $2,94 (3,3%), до $91,8 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,19 (0,22%), до $86,33 за барель. На закриття ринку напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $2,89 (3,5%), до $86,52 за барель.

«Зниження видобутку на 2 млн б/д покаже, що ОПЕК+ дуже хоче підтримати ціни на нафту», – зазначає аналітик Mizuho Bank у Сингапурі Вішну Варатан.

Скорочення квоти на 1-1,5 млн барелів буде "найпростішим рішенням" для альянсу, оскільки зараз він приблизно настільки і відстає від наміченого рівня видобутку, каже експерт.

У центрі уваги трейдерів у середу також дані про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень, які оприлюднить Міністерство енергетики о 17:30 за київським часом.

Звіт Американського інституту нафти (API), опублікований напередодні, показав зниження запасів на 1,77 млн барелів після підйому на 4,15 млн барелів тижнем раніше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти