В начало

Нафта слабко дешевшає, Brent торгується за $91,6 за барель

Ціни на нафту незначно знижуються під час торгів у вівторок, інвестори оцінюють ризики глобальної рецесії й стежать за курсом долара, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:06 кск знизилися на $0,02 (0,02%) – до $91,6 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,09 (0,11%) – до $85,37 за барель.

Торги напередодні обидві марки завершили без суттєвих змін.

Активне зростання американських акцій і долар, що послабшав, у понеділок не змогли спровокувати підйом нафтових котирувань, зазначив глава відділу стратегії на сировинних ринках в ING Уоррен Паттерсон.

«Натомість ринок, зважаючи на все, побоюється зниження попиту. Голова КНР Сі Цзіньпін чітко дав зрозуміти, що Китай продовжить дотримуватися політики «нульової терпимості» до коронавірусу, що підвищує невизначеність щодо попиту на нафту в КНР до кінця 2023 року», – написав Паттерсон.

Під час ранкової сесії у вівторок нафта помірковано дорожчала, проте потім перейшла до зниження через відновлене зміцнення курсу долара - індекс, який відстежує динаміку долара США до шести основних світових валют, на 14:06 кск піднімається приблизно на 0,3%.

Також знижувальний тиск на нафтові ціни чинять побоювання щодо посилення грошово-кредитної політики багатьох великих центробанків світу, спрямованого на стримування інфляції, пише Trading Economics.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти