В начало

Нафта прискорила підйом, Brent здорожчала до $79,8 за барель

Ціни на нафту прискорили зростання увечері в п'ятницю, продовжуючи відновлюватись після різкого обвалу на початку першого тижня нового року.

Березневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:13 за Києвом здорожчали на $1,11 (1,41%) – до $79,80 за барель.

Котирування лютневих ф'ючерсів на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі на цей час підвищилися на $1,01 (1,37%) – до $74,68 за барель.

За перші дві сесії 2023 року ціни на нафту впали приблизно на 9%, показавши найгірший старт року за кілька десятиліть, зазначає MarketWatch.

«Обвал цін на початку тижня було викликано побоюваннями з приводу попиту на тлі останньої хвилі заражень COVID-19 у Китаї. Однак ми не думаємо, що це задасть тон усьому року, й очікуємо на виникнення дефіциту постачань на глобальному ринку не пізніше середини року», – відзначила аналітик сировинного ринку в Commerzbank Барбара Ламбрехт.

Відновлення котирувань у четвер і п'ятницю підтримують дані про скорочення запасів продуктів нафтопереробки у США.

Як стало відомо напередодні зі щотижневої доповіді Міністерства енергетики, товарні запаси бензину в країні минулого тижня знизилися на 346 тис. барелів, дистилятів - на 1,43 млн барелів. Комерційні запаси нафти тим часом збільшилися на 1,69 млн барелів.

Опитані Bloomberg аналітики очікували зростання запасів нафти на 1,5 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 1 млн барелів і падіння запасів дистилятів – на 1,17 млн барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти