В начало

Нафта перейшла до зниження після різкого зростання

Ціни на нафту почали знижуватися вдень у четвер після суттєвого підйому напередодні на даних про скорочення запасів палива в США, зокрема зменшення резервів на терміналі в Кушингу.

Листопадові ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14.22 за київським часом здешевшали на $0,31 (0,32%) – до $96,24 за барель.

Котирування листопадових ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,24 (0,26%) – до $93,44 за барель.

У середу ф'ючерси на Brent підскочили в ціні на 2,8%, WTI – на 3,6% на даних про скорочення резервів на терміналі в Кушингу на понад 900 тис. барелів, до 22 млн барелів.

За оцінками аналітиків Saxo Bank, рівень запасів у Кушингу близький до операційних мінімумів 2014 року.

«Увага інвесторів знову переходить на дефіцит на фізичному ринку, що нівелює ефекти від скорочення апетиту до ризику», – зазначили аналітики UBS Анрі Партіко.

«Напередодні зими побоювання щодо пропозиції можуть продовжити рухати ціни вгору, але поки що незрозуміло, чи стане це довгостроковим трендом. Проблеми Європи й Китаю, двох головних споживачів нафти після США, можуть підірвати попит, і якоїсь миті це може позначитися на котируваннях», – написав старший інвестиційний аналітик XM Харалампос Пісурос.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти